Růžový tuňák se zeleninou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Růžový tuňák se zeleninou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Tuňák v celku 600 g
  • Zelený chřest ( stonky ) 16 ks
  • Malé karotky 4 ks
  • Černé sezamové semínka 3 lžíce
  • Sezamový olej 1 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Řeřicha na ozdobení 1 hrst
  • Omáčka
  • Sójová omáčka 6 lžíce
  • Rýžové víno 4 lžíce
  • Voda 4 lžíce
  • Krystalový cukr 2 lžíce

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Tvrdé konce chřestu odlomíme, zbylé části stonky oloupeme škrabkou a povaříme dvě minuty v osolené vodě. Ihned je propláchneme ledovou vodou a osušíme. Karotky očistíme, povaříme v osolené vodě 5 minut, také je ihned zchladíme ledovou vodou a osušíme. Tuňáka osolíme, opepříme a pomalu opečeme ze všech stran na sezamovém oleji tak, aby zůstal uprostřed nedopečený. Pak ho obalíme v černém sezamu a nakrájíme na 4 plátky. Na omáčku v pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme vodu, rýžové víno a sójovou omáčku a 2 minuty vše zprudka svaříme na hustou omáčku. Připravenou zeleninu krátce opečeme na sezamovém oleji. Na talíře rozdělíme omáčku, přidáme zeleninu a plátky tuňáka a každou porci ozdobíme řeřichou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist