Plněné lilky s jehněčím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné lilky s jehněčím

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jehněčí kotletky 12 ks
  • Citron 1 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka
  • Paprika na posypání 1 ks
  • Plněné lilky
  • Menší lilky 3 ks
  • Zralá rajčata bez slupky 8 ks
  • Cibule 1 ks
  • Hladkolistá petrželka 1 svazek
  • Olivový olej + na pokapání 2 lžíce
  • Česnek 2 stroužek
  • Mletá skořice 1 lžička
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 2 špetka

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omyté lilky podélně rozkrojíme na půlky, dužninu několikrát nařízneme, pokapeme olivovým olejem, lilky rozložíme řeznou stranou dolů na rozehřátý gril a opečeme doměkka. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na lžíci rozehřátého oleje doměkka. Přidáme drcený česnek a skořici a smažíme 1 minutu. Z opečených lilků lžící vydlabeme dužninu. nasekáme ji nahrubo a smícháme v misce s cibulovou směsí. Rajčata rozpůlíme, lžičkou vyjmeme semínka a šťávu a dužninu nakrájíme nadrobno. Osolíme ji, opepříme a povaříme asi 10 minut doměkka. přidáme lilkovou směs, zbylou lžíci oleje a nasekanou petrželku a promícháme. Touto směsí naplníme vydlabané lilky, položíme je slupkou dolů na gril a grilujeme ještě asi 15 minut, dokud se slupka neupeče. Osolené a opepřené kotletky opečeme na grilu z obou stran doměkka, pokapeme je citronovou šťávou, rozdělíme na talíře, posypeme paprikou a podáváme s horkými plněnými lilky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist