Plněné lilky Iman bajaldi

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné lilky Iman bajaldi

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Menší podlouhlé lilky 4 ks
  • Stonky řapíkatého celeru 2 ks
  • Olivový olej 60 ml
  • Červená paprika, pokrájená na kostičky 1 ks
  • Žlutá paprika, pokrájená na kostičky 1 ks
  • Středně velká cibule, najemno nakrájená 2 ks
  • Mrkev, pokrájená na kostičky 4 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • protlak 3 lžíce
  • Mleté nové koření 1 lžička
  • Čerstvá strouhanka 2 lžíce
  • Strouhaný parmazán 2 lžíce
  • Pokrájená petržel 2 lžíce
  • Větvičky dobromyslu 4 ks
  • Zralá rajčata pokrájená na plátky 2 ks
  • Několik cherry rajčátek - přepůlená 1 hrst
  • Sůl, čerstvě drcený pepř na dochucení 2 špetka

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lilky opláchněte, osušte a do každého udělejte podélný klínovitý zářez široký asi 8 cm. Vyříznutou část vyndejte, výřez zasypte tenkou vrstvičkou soli a nechte 30 minut stát. Řapíky celeru škrabkou oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte polovinu oleje a nejprve v něm zprudka osmažte na kostky nakrájené vyříznuté části lilku. Přemístěte je do mísy. Do pánve podle potřeby přilijte trochu oleje, přidejte papriky, cibuli, mrkev, celer a společně osmažte. Osolte, přidejte koření, pokrájenou petržel a dobromysl, utřený česnek se solí, protlak a vše míchejte při střední teplotě asi 5 minut. Přilijte hrnek vody a duste téměř doměkka. Přimíchejte opečený lilek, dochuťte a nechte prohřát. Vykrojené lilky opláchněte pod tekoucí vodou a na zbylém oleji je ze strany s výřezem a pak na protější straně opečte. Potom je dejte na plech pokrytý pečícím papírem, naplňte podušenou zeleninou a dejte do trouby předehřáté na 180°C. Po 20 minutách zakryjte náplň teplými plátky rajčaty, posypte strouhankou smíchanou s parmazánem, pokapte máslem a dejte dopéct. Okolo lilků narovnejte překrojená rajčátka, lehce je osolte a vše společně dopečte. Hotové lilky přemístěte na talíře, obložte rajčátky, případně doplňte čerstvými listy dobromysli. Jako přílohu podávejte čerstvé nebo opečené plátky ciabatty.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist