Obalované plátky cukety a lilku

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Obalované plátky cukety a lilku

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Větší lilek 1 ks
  • Větší cuketa 1 ks
  • Bílý jogurt 400 g
  • Strouhanka 5 lžíce
  • Strouhaný tvrdý sýr 4 lžíce
  • Dijonská hořčice 1 lžička
  • Paprikové pyré 1 lžička
  • Olej 1 ks
  • Mletý pepř, sůl - dle chuti 1 špetka
  • Majonéza ochucená česnekem a kousky rajčat na ozdobu 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Omytou cuketu a lilek nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, osolíme je, rozložíme na talíř a necháme chvíli ,,vypotit´´. Do hlubokého talíře nalijeme jogurt, ochutíme ho hořčicí a paprikovým pyré a zamícháme.Na dalším talíři smícháme strouhanku se sýrem, špetkou soli a pepře. Plátky lilku omyjeme, dobře osušíme a spolu s plátky cukety je postupně namočíme v jogurtu a pak obalíme v sýrové strouhance, kterou k plátkům dobře přitiskneme. Plátky vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Podáváme s česnekovou majonézou a kousky rajčat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist