Svíčková na smetaně

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Ve větším pekáčku nebo litinovém hrnci rozpalte olej a osmahněte na něm mrkev a zcezený celer ( nálev zachyťte ). Za stálého míchání opékejte alespoň 10 minut. Zelenina by se vám neměla přichytit. Přidejte cukr a brusinky a minutu míchejte. Pak zeleninu odhrňte na stranu a v hrnci ze všech stran opečte maso. Poté ho zakryjte zeleninou, přilijte celerový nálev a hovězí vývar, tak, aby bylo maso ze 2/3 ponořené. Přidejte nové koření i bobkový list a tři čtvrtě hodiny duste na mírném plameni. Maso obracejte a podlévejte. Pak dejte na hodinu péct do trouby předehřáté na 180°C.



2. Maso vyndejte ze sosu a ten jednou nebo dvakrát pasírujte přes jemné síto. Snažte se zachytit bobkový list i nové koření.



3. Mléko slijte se smetanou a zakysanou smetanou. V tekutině rozkvedlejte dvě lžíce hladké mouky. Pak vlijte k přepasírovanému sosu, promíchejte, osolte a čtvrt hodiny mírně povařte. Dochuťte pár kapkami citronové šťávy. Podávejte s masem, houskovým knedlíkem, šlehačkou, brusinkami a citronovým dílkem.

Poznámka:

Dušení 45 minut

Pečení 60 minut
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist