Svíčková omáčka na smetaně

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Svíčková omáčka na smetaně

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si očistíme veškerou zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno a kořenovou zeleninu na kostky. Maso podle potřeby očistíme, a pak jej prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno. Citron důkladně omyjeme. Kůru z něj nastrouháme a vymačkáme šťávu.

Ve větším tlakovém hrnci na másle zpěníme cibuli, přidáme polovinu dávky kořenové zeleniny a osmažíme. Zbývající část zeleniny necháme v sáčku v lednici. Vložíme citronovou kůru, nové koření, pepř a tymián. Přidáme maso a opečeme ze všech stran. Zalijeme vodou, osolíme a hrnec uzavřeme. Přivedeme k varu a hodinu povaříme. Pak hrnec odstavíme a necháme pomalu vychladnout. Neotvíráme jej, dokud nebudeme pokračovat v přípravě samotné omáčky (v nálevu naložené maso vydrží i 5 dní - je tak chutnější).

V širokém kastrole na másle osmažíme najemno pokrájenou slaninu a zbývající množství kořenové zeleniny. Z tlakového hrnce vyjmeme maso a prozatím uložíme. Zeleninu z hrnce přidáme do kastrolu, promícháme. Přidáme vývar, mléko a provaříme. Ponorným mixérem rozmixujeme zeleninu. Ochutíme citronovou štávou. Omáčku zahustíme smetanou - kysanou a sušenou. Je-li moc hustá, přilijeme trochu mléka.

Maso ohřejeme. Servírujeme jej na talíř spolu s knedlíky a přelijeme omáčkou. Přidáme lžičku červeného rybízu (povařeného s cukrem, skořicí a hřebíčkem nebo použijeme sladký rybízový kompot). Nakonec ozdobíme šlehačkou.

Příprava masa se zeleninou (pečení a vaření) - asi 80 minut, příprava svíčkové omáčky asi 40 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist