Pivní rarášci s bramborovou kaší

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kuřecí nebo krůtí maso ( prsa ) 500 g
  • Sůl, dle chuti 2 špetka
  • Vejce 3 ks
  • Pivo 300 ml
  • Hladká mouka a strouhanka na zahustění 1 ks
  • Slunečnicový olej na smažení 1 ks
  • Na kaši: 1 ks
  • Brambory 850 g
  • Sůl, dle chuti 2 špetka
  • Smetana 150 ml
  • Máslo + 1 lžíce navíc 50 g
  • Větší červená cibule 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Na kaši oloupejte a na menší kousky nakrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.



2. Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.



3. Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva cm dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist