Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Obalované mleté řízky s pažitkovými bramborami

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Mléto maso (1:1 hovězí a vepřové) 750 g
  • Nasekaná čerstvá majoránka nebo oregano 2 hrst
  • Cibule, najemno nasekaná 1 ks
  • Česnek 2 stroužek
  • Strouhanka 4 hrst
  • Vejce + 1 žloutek 2 ks
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Na dokončení: 1 ks
  • Hladká mouka, vejce, strouhanka, olej na smažení 1 ks
  • K podávání: 1 ks
  • Brambory, nové malé 500 g
  • Máslo 150 g
  • Pažitka najemno nasekaná 1 svazek

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Maso dejte do veliké mísy, přidejte majoránku nebo oregano, cibuli, česnek, strouhanku, vejce a žloutek a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete, spíš více než méně. Pak dejte maso alespoň na 20 minut do chladničky. Za studeného masa tvarujte karbanátky velké jako malá dlaň. Obalte je klasicky jako řízek, nejprve v hladké mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Smažte pomalu ve vyšší vrstvě oleje.

2. Mezitím uvařte brambory, trvá to asi 20 minut. ve vroucí osolené vodě. Ještě teplé je vraťte do hrnce, přidejte máslo a pažitku, přiklopte a několikrát s hrncem zatřeste, aby se vše promíchalo. Karbanátky podávejte s pažitkovými bramborami.

Poznámka:

20 minut chlazení
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist