Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Šalvějové lístky 1 hrst
  • Česnek - tence pokrájený 3 stroužek
  • Malé hříbky 200 g
  • Malé žampiony, přepůlené 100 g
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Na hříbkové noky: 1 ks
  • Brambory 1 kg
  • Hrubá sůl na pečení- dle chuti 2 špetka
  • Sušené hříbky 25 g
  • Parmazán, jemně nastrouhaný 40 g
  • Hladká mouka 100 g
  • Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
  • Žloutky 2 ks

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180°C, Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka. Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte ( 60 ml vody uchovejte ), osušte a najemno nasekejte Poté je spolu s parmazánem, moukou a solí a pepřem přidejte k bramborám. Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte. Pak rozdělte na polovinu a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.

2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1-2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5-6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3-4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat , aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.

3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě - hotové jsou asi za 3 minuty - a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist