Hříbkové noky s hustou houbovou omáčkou
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Olivový olej 3 lžíce
- Šalvějové lístky 1 hrst
- Česnek - tence pokrájený 3 stroužek
- Malé hříbky 200 g
- Malé žampiony, přepůlené 100 g
- Smetana ke šlehání 250 ml
- Na hříbkové noky: 1 ks
- Brambory 1 kg
- Hrubá sůl na pečení- dle chuti 2 špetka
- Sušené hříbky 25 g
- Parmazán, jemně nastrouhaný 40 g
- Hladká mouka 100 g
- Sůl, pepř - dle chuti 2 špetka
- Žloutky 2 ks
Doba přípravy: 100 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Nejprve udělejte hříbkové noky. Troubu předehřejte na 180°C, Brambory dejte na plech, posypte solí a dejte na hodinu péct. Vyndejte je z trouby, nechte lehce zchladnout, oloupejte a v míse rozmačkejte zcela dohladka. Sušené houby vsypte do větší misky, zalijte je 500 ml vroucí vody a nechte 5 minut stát. Sceďte ( 60 ml vody uchovejte ), osušte a najemno nasekejte Poté je spolu s parmazánem, moukou a solí a pepřem přidejte k bramborám. Promíchejte, přidejte žloutky a prohněťte do těsta. Přendejte ho na lehce pomoučenou pracovní plochu a minutu hněťte. Pak rozdělte na polovinu a každou vyválejte do válečku asi 65 cm dlouhého. Nakrájejte na 2 cm široké noky a dejte stranou.
2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1-2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5-6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3-4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat , aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě - hotové jsou asi za 3 minuty - a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.
2. Dvě lžíce olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte šalvěj a opékejte ji 1-2 minuty dokřupava. Vyndejte ji z hrnce a nechte na ubrousku odsát tuk. Do hrnce naopak přidejte zbývající olej, vsypte česnek, hříbky a za občasného míchání opékejte 5-6 minut. Přidejte žampiony, sůl a pepř a opékejte další 3-4 minuty. Vlijte smetanu, 60 ml vody, ve které jste máčeli sušené houby, přiveďte k varu. Nechte pár minut probublávat , aby omáčka zhoustla. Podle chuti dosolte.
3. Noky postupně uvařte ve vroucí osolené vodě - hotové jsou asi za 3 minuty - a přidejte je do omáčky. Podávejte posypané křupavou šalvějí.
Podobné recepty
- » Hříbkové rizoto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapečené noky s mletým masem a listovým špenátem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Zapečené noky s brokolicí a kuřecím masem
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 18x) - » Mrkvová polévka s krupicovými noky
(Hodnocení: 1.13 - hlasovalo 8x) - » Tvarohové noky
(Hodnocení: 1.8 - hlasovalo 5x) - » Bramborové noky se sýrovou omáčkou
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Zapečené noky s vepřovým masem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017462) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316449) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234747) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy