Lasagne se špenátem a houbami

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Lasagne se špenátem a houbami

Suroviny

Porce: 4 + –
  • těstoviny lasagne (stačí 12ks) 1 balení
  • Knorr Bohatý bujón Kuřecí, 4 kalíšky 1 ks
  • sušená rajčata 150 g
  • mouka 150 g
  • muškátový oříšek 5 g
  • špenát (čerstvý nebo mražený) 500 g
  • stroužek česneku 2 ks
  • vlašské ořechy 40 g
  • máslo 20 g
  • olej (nebo Rama Culinesse) 20 ml
  • žampióny 500 g
  • bílá cibule 2 ks
  • mléko 0.5 l
  • nastrouhaný sýr typu Gouda 80 g
  • Knorr Aromat 1 lžička

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Těstoviny vařte v osolené vroucí vodě cca 5 minut, aby lehce změkly. Přendejte je do studené vody s přidaným olejem.
Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Žampióny na kousky. Sušená rajčata na proužky. Ořechy lehce posekejte.
Na pánvi osmažte cibuli s česnekem a žampióny. Následně přidejte očištěný špenát, ořechy a sušená rajčata. Zlehka chvíli orestujte. Vše dochuťte kořením Knorr Aromat.
Připravte bešamelovou omáčku: mouku krátce osmažte na másle, stáhněte plamen a poté přidávejte mléko a rychle míchejte, aby nevznikly hrudky. Přidejte kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí a muškátový oříšek. Přiveďte omáčku k varu, měla by být hustá.
Na dno žáruvzdorné nádoby vlijte bešamelovou omáčkou, poté vložte vrstvu těstovin, opět vlijte omáčku, přidejte špenátovou hmotu, posypte nastrouhaným sýrem a přikrejte druhou vrstvou těstovin. Činnost opakujte do vyčerpání připravených složek s tím, že hmota nemůže přesahovat okraje nádoby.
Poslední vrstvu těstovin pořádně polijte omáčkou a posypte zbylým sýrem. Zapékejte v troubě rozehřáté na 180 stupňů po dobu 25 minut.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist