Masový nákyp jako ze Skotska

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Masový nákyp jako ze Skotska

Suroviny

Porce: 6 + –
  • sůl 3 špetka
  • mletý černý pepř 3 špetka
  • náplň
  • mleté maso 500 g
  • worchesterová omáčka 2 lžíce
  • sušená rajčata v oleji 8 ks
  • vývar 150 ml
  • cibule 1 ks
  • čerstvý rozmarýn 2 lžíce
  • kukuřičná moučka 2 lžíce
  • podle potřeby
  • olej 1 ks
  • pyré
  • brambory 800 g
  • strouhaný křen 2 lžíce
  • máslo 2 lžíce
  • vlažné mléko 100 ml

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Velká Británie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla.

Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme.

Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C.

Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist