Masový nákyp jako ze Skotska
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- sůl 3 špetka
- mletý černý pepř 3 špetka
- náplň
- mleté maso 500 g
- worchesterová omáčka 2 lžíce
- sušená rajčata v oleji 8 ks
- vývar 150 ml
- cibule 1 ks
- čerstvý rozmarýn 2 lžíce
- kukuřičná moučka 2 lžíce
- podle potřeby
- olej 1 ks
- pyré
- brambory 800 g
- strouhaný křen 2 lžíce
- máslo 2 lžíce
- vlažné mléko 100 ml
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Zapékání
Země: Velká Británie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve si připravíme bramborovou kaši. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom je slijeme a našťoucháme na pyré. Zamícháme do nich vlažné mléko, lžičku strouhaného křenu a špetku soli i pepře. Pro zjemnění můžeme přidat trochu másla.
Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme.
Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C.
Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.
Cibuli nasekáme na jemno a orestujeme na rozpáleném oleji spolu s mletým masem. Asi po 3 - 4 minutách přidáme vývar, ve kterém jsme rozmíchali kukuřičnou moučku a na kousky nakrájená sušená rajčata. Za stálého míchání necháme přejít varem, pak sejmeme z plotny a přidáme na kousky natrhaný rozmarýn, worchesterovou omáčku, osolíme a opepříme.
Masovou směs rozložíme do zapékací mísy, navrch rozprostřeme bramborovou kaši, můžeme upravit do mřížky a dáme zapéct na 30 minut při 200 °C.
Masový nákyp jako ze Skotska ihned podáváme jako hlavní chod. V původním receptu byla místo sušených rajčat v oleji uvedená mrkev a celer, ale doma nám to chutnalo více s těmi rajčaty. Zkoušela jsem obě verze.
Podobné recepty
- » Mäsový vývar z odrezkov mäsa a kostí
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 4x) - » Kuřecí vývar s masovými knedlíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Špagety s masovými kuličkami v rajčatovém ragú
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Masový špíz se zeleninou a brambory
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Rajčatová polévka s masovými knedlíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Fondue z masových kuliček
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Masový koláč
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy