Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Kotlety na hříbkách s bramborovým knedlíkem

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 65 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Pak je necháme zchladnout. Nemusí být úplně studené.
2
Hotovo


Zatímco se vaří brambory, začneme připravovat omáčku. Maso očistíme vlhkým ubrouskem, naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a okraje kolem nařízneme, aby se kotlety při opékání nekroutily. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej (pouze na střední teplotě, aby se nepřepálil) a vložíme do ní kotletky. Opékáme dozlatova z obou stran. Mezitím si posekáme cibuli a česnek. Také očistíme a nakrájíme houby. Když je maso opečené, přendáme ho na nahřátý talíř a vložíme do trouby ať zbytečně nestydne. Do pánve kápneme ještě trochu oleje a vsypeme tam cibuli s česnekem. Restujeme, až začnou lehce zlátnout. Přidáme houby a ještě chvilku opékáme. Zalijeme horkým vývarem a vložíme zpět kotletky. Přidáme kmín a houbové koření, přiklopíme pokličkou a dusíme asi půl hodiny. Pak vidličkou vyzkoušíme, jestli už je maso měkké. Případně podlijeme a bude-li to nutné, pár minut dušení přidáme.
3
Hotovo


Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Oloupeme brambory a prolisujeme je lisem nebo nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme všechny ingredience a utvoříme pevné těsto. Pracujeme velmi rychle, protože když přidáme k bramborám sůl, mají tendenci řídnout. Tomu trochu zabrání přidaný ocet. Z těsta uválíme dlouhý váleček a rozdělíme na 3 díly. Vložíme do vroucí vody a vaříme cca 18 minut. Po této době jeden knedlík vylovíme a rozpůlíme bílou nití, abychom se podívali doprostřed, jestli je hotový. Vytáhneme ostatní a nití nakrájíme na plátky.
4
Hotovo


Z másla a mouky připravíme voňavou zlatavou jíšku. Rozředíme jí asi deckou horké vody a metličkou promícháme, aby se nevytvořily žmolky. Pak jí vylijeme do omáčky a promícháme. Povaříme aspoň pět minut. Omáčku ochutnáme a případně dosolíme. Já přidala ještě kapičku jablečného octa :)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist