Vepřová panenka Wellington

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Vepřová panenka Wellington

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 100 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žampiony očistíme a nasekáme nadrobno. Pak je spolu s tymiánovými lístky opečeme na másle. Restujeme asi 10 minut, až se z hub odpaří tekutina. Poté je přendána na talířek a necháme zchladnout.

Vepřovou panenku očistíme, omyjeme a osušíme. Maso osolíme a opepříme. Potřeme je dijonskou hořčicí a zprudka opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Panenku necháme vychladnout.

Plátky slaniny rozprostřeme na potravinářskou fólii tak, aby se trochu překrývaly. Opečenou vepřovou panenku po vychladnutí do slaniny pevně zarolujeme a utáhneme. Fólii pak sundáme.

Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdelník silný zhruba 3 mm. Doprostřed rozprostřeme orestované žampiony, na ně položíme maso a zarolujeme. Volné kraje těsto odkrojíme a přeložíme dospodu balíčku.

Těsto propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Povrch ozdobíme lístky ze zbytku těsta a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 10 minut. Teplotu snížíme na 180°C a dopékáme ještě přibližně 20 minut.

Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké hranolky a opečeme na olivovém oleji doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme otrhané rozmarýnové lístky a ještě chvíli restujeme. Hotovou zeleninu podáváme s nakrájenou panenkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » Potřebuji poradit  04.02.2019 21:10
    Stomach1
    Ahoj všichni, prosím o rady nebo spíš zkušenosti s rýžovarem Sencor SRM... více
  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist