Tapas z brambor s šunkou ibérico a fíky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Tapas z brambor s šunkou ibérico a fíky

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Velké brambory typu B 4 ks
  • Sůl dle potřeby 1 ks
  • Pepř dle potřeby 1 ks
  • Česnek 1 stroužek
  • Olivový olej na vymazání 1 ks
  • Mozzarella 125 g
  • Sušená šunka ibérico 100 g
  • Čerstvé fíky 4 ks
  • Výhonky z červené řepy 1 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory ve slupce uvařte doměkka, ale nesmí se rozpadat. Nechte je vychladnout, oloupejte a nastrouhejte. Osolte, opepřete a přidejte stroužek nasekaného česneku, zlehka promíchejte. Zapékací misku vymažte olivovým olejem, vyložte formu pomocí lžíce bramborovou směsí a nechte zapéct v troubě při 180°C dozlatova, asi 35 minut. Poté do korpusu z brambor vložte natrhanou mozzarellu a plátky šunky ibérico. Krátce, asi 1 minutu, zapečte. Podávejte s čerstvými fíky a s výhonky z červené řepy.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist