Chorizo na víně - tapas

Kategorie: Maso

Autor:

Chorizo na víně - tapas

Suroviny

Porce: 4 + –
  • papriková klobása 150 g
  • Červené víno 150 ml
  • Petrželka nasekaná 1 lžíce
  • Brandy 2 lžíce
  • k servírování
  • Pečivo křupavé 4 ks

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen a nechte 15-20 minut lehce probublávat. Pak nechte vychladnout a marinovat přes noc nebo alespoň 8 hodin.
Pak nakrájejte na přibližně půl cm široké plátky a vložte do ohnivzdorné nádoby. Pokud jste se rozhodli použít brandy, nalijte ji na plátky, zahřejte a zapalte. Až plamen zhasne, přidejte víno, ve kterém se klobáska marinovala, a vařte na středním plameni tak dlouho, dokud se víno nezredukuje.
Dejte na servírovací misku, posypte petrželkou a podávejte s křupavým pečivem jako předkrm nebo chuťovku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist