Bramboráky z trouby

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Dietní

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Brambory oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z nich vodu. Přidáme 1 vejce, 3 lžíce mouky, majoránku, česnek, sůl, pepř a 1 lžíci oleje a vypracujeme těsto. Když je těsto příliš tuhé, tak přidáme mléko.

Troubu si předehřejeme na nejvyšší stupeň - na gril. Na pekáč dáme pečící papír nebo teflonovou pečící folii, pokapeme 2 lžícemi oleje a lžící vlijeme těsto o tvarech bramboráků, které musí být vysoké max. 0,5 cm a dáme do trouby péct až zezlátnou. Poté otočíme a pečeme i z druhé strany dozlatova.

Diskuze

Vyzkoušeno a bylo to výborné

Reagovat

Jsme rádi, že Vám chutnalo

Reagovat

přidala jsem trochu strouhanky a na kousky salám vysočinu.Výborné a hlavně nebyly mastné.Děkuji za recept.

Reagovat

Bramboráčky peču obvykle na tuku ale sobě si dělám na teflonové pánvi jen bez tuku a jsou super a pokud chcete můžete pomazat máslem.

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist