Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Starší rohlíky pokrájíme na plátky, které krátce namáčíme v mléce se žloutky a citronovou kůrou, klademe do zapékací mísy vymazané máslem. Na rohlíky poklademe plátky oloupaných hrušek bez jádřinců, posypeme dle chuti cukrem a skořicí, můžeme pokapat citronovou šťávou. Na hrušky dáváme další vrstvu namočených rohlíků... Vrstvy můžeme několikrát opakovat, dle chuti můžeme do žemlovky přidat například i ořechy nebo rozinky. Zapékací mísu přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péct na střední teplotu na cca 35 minut. Poté vyndáme, vršek žemlovky potřeme pevným sněhem ze dvou bílků a lžičky cukru, jemně zasypeme skořicí a cukrem a dáme ještě zapéct do zezlátnutí sněhové čepice. Po vyndání z trouby necháme minutku odpočinout, pak nakrájíme a podáváme.
Rohlíkové vrstvy můžeme při vrstvení pro zjemnění pokapat rozpuštěným máslem.
Výborná je i studená.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist