Babiččina jablková žemlovka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Babiččina jablková žemlovka

Suroviny

Porce: 3 + –
  • rohlíky 3 ks
  • větší jablka 3 ks
  • dle chuti skořice 1 ks
  • dle chuti cukr 1 ks
  • kousek másla 1 ks
  • mléko na namáčení rohlíků 1 ks
  • rozinky 1 hrst
  • vlašské ořechy 1 hrst

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vymažeme si pekáček máslem, rohlíky nakrájíme na kolečka, která namáčíme v mléce a poklademe jimi dno pekáčku. Zasypene cukrem a skořicí.
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidíme k nim cukr, skořici, rozinky a oříšky a dáme do pekáčku na rohlíky.
Na jablka opět dáme vrstvu rohlíků, které jsme namočili v mléce. Zasypeme opět cukrem a pokrájíme kousky másla.
Pečeme na 160 °C, dokud rohlíky nezezlátnou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist