Domácí salko

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Domácí salko

Suroviny

Porce: 1 + –
  • Mléko plnotučné 600 ml
  • Cukr 200 g
  • Máslo 40 g

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr a máslo. Přivedeme prudce k varu. Při varu stáhneme plamen a za neustálého míchání vaříme až do zhoustnutí po dobu cca 20 minut. Záleží na tom, jak husté chceme Salko mít. Pamatujte, že Salko zhoustne, jakmile jej zchladíte.
Pokud chceme karamelové Salko, dáme do hrnce nejdříve máslo a cukr, společně necháme zkaramelizovat a až poté pomalu přiléváme mléko. Pak už postupujeme stejně jako u receptu výše.
Pokud máte rádi i kakaové mléko Pikao, tak doporučujeme po zhoustnutí prosát do Salka Holandské kakao.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist