Pečené hrušky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečené hrušky

Suroviny

Porce: 2 + –
  • Hrušky 2 ks
  • Badyán 4 ks
  • Med 0.25 hrnek
  • Vermut Dry 1 hrnek
  • Citronová šťáva (citronka) 1 lžíce
  • Pečící papír 4 ks

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hrušky rozkrojíme na polovinu a řeznou plochu ihned namočíme do citronové šťávy, abychom zamezili zhnědnutí. Pak malou lžičkou vydlabneme jádřince. Na kulatou dírku položíme 1 hvězdičku badyánu a přes ni nalejeme 1 lžičku medu. Do dlaně si dáme čtverec pečícího papíru, na něj polovinu hrušky s badyánem nahoru, papír jakoby nadhrneme okolo hrušky nahoru, ale necháme malý otvor, kam nalejeme 1 lžíci vermutu, pak papír přimáčkneme k sobě a zatočíme - tj. stočený papír trčí nahoru a tím je obal dobře a těsně uzavřený. Dáme na plech a pečeme v troubě na 175 °C 45 minut. Ihned servírujeme.
Je to jednoduchý, aromatický a chutný dezert. Místo 1 hvězdičky badyánu se může použít 5 ks hřebíčků, 5 zrnek kardamonu, kousek celé skořice nebo i malý bobkový list. Případně do každé půlky dát jiné koření.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist