Chřest v listovém těstě
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- asi 14 výhonků zelený chřest 1 svazek
- listové těsto 500 g
- olivový olej 3 lžíce
- parmazán podle potřeby 1 ks
- trocha soli 1 ks
- vejce 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z chřestu odřízneme tužší konce. Stonky svážeme a dáme vařit do osolené vody asi na 6 minut. Pak je vyndáme a prolijeme studenou vodou, aby si zachovaly krásnou svěží barvu, a necháme okapat.
Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rádýlkem je rozdělíme na díly, nejlépe ve tvaru čtverce, podle počtu chřestových výhonků.
Na každý čtverec položíme jeden chřest a trochu ho zakápneme olivovým olejem. Potom ho ještě posypeme strouhaným parmazánem a zabalíme do balíčku tak, aby chřest z těsta po stranách vykukoval.
Takto připravené balíčky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a povrch posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě při
200 °C dozlatova přibližně 15 až 20 minut.
Tuto lahůdku podáváme jako předkrm nebo jako pochoutku k bílému vínu.
Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rádýlkem je rozdělíme na díly, nejlépe ve tvaru čtverce, podle počtu chřestových výhonků.
Na každý čtverec položíme jeden chřest a trochu ho zakápneme olivovým olejem. Potom ho ještě posypeme strouhaným parmazánem a zabalíme do balíčku tak, aby chřest z těsta po stranách vykukoval.
Takto připravené balíčky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a povrch posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě při
200 °C dozlatova přibližně 15 až 20 minut.
Tuto lahůdku podáváme jako předkrm nebo jako pochoutku k bílému vínu.
Podobné recepty
- » Chřestová polévka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 7x) - » Hovězí roštěná s chřestovou nádivkou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zapékaný chřest se šunkou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Chřestová polévka podle Ládi Hrušky
(Hodnocení: 3.5 - hlasovalo 2x) - » Chřestová polévka s brokolicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Divoký chřest
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Polévka ze zeleného chřestu
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017272) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315492) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237730) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233466) - » Couračka
(Navštívilo: 150835) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131521) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy