Chřest v listovém těstě

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Chřest v listovém těstě

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z chřestu odřízneme tužší konce. Stonky svážeme a dáme vařit do osolené vody asi na 6 minut. Pak je vyndáme a prolijeme studenou vodou, aby si zachovaly krásnou svěží barvu, a necháme okapat.

Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na tenký plát a rádýlkem je rozdělíme na díly, nejlépe ve tvaru čtverce, podle počtu chřestových výhonků.

Na každý čtverec položíme jeden chřest a trochu ho zakápneme olivovým olejem. Potom ho ještě posypeme strouhaným parmazánem a zabalíme do balíčku tak, aby chřest z těsta po stranách vykukoval.

Takto připravené balíčky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme je rozšlehaným vejcem a povrch posypeme parmazánem. Pečeme v předehřáté troubě při
200 °C dozlatova přibližně 15 až 20 minut.
Tuto lahůdku podáváme jako předkrm nebo jako pochoutku k bílému vínu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist