Chřestová polévka podle Ládi Hrušky

Kategorie: Polévky

Autor:

Chřestová polévka podle Ládi Hrušky

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Chřest omyjeme, odkrojíme dřevnaté stonky, oloupeme a nakrájíme na kousky dlouhé 2 cm
2. V hrnci si rozpustíme kousek másla, přidáme lžíci hladké mouky, zamícháme, přidáme chřest, osolíme a opepříme
3. Přidáme 1 litr horké vody a zeleninový bujón, přivedeme k varu, vaříme 15 minut, až chřest změkne
4. Plátky slaniny na sucho opečeme na pánvi
5. Když je chřest měkký, polévku odstavíme, vybereme si nejlepší hlavičky a dáme stranou na ozdobu, zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem
6. Po rozmixování postavíme polévku opět na zdroj tepla, přilijeme mléko pokojové teploty a ochutíme špetkou muškátového květu
7. Následně uděláme ztracené vejce, vařečkou roztočíme polévku a doprostřed vyklepneme vejce, 1 minutu vaříme, pak ho naběračkou vytáhneme a postup opakujeme i u dalších vajíček
8. Polévku podáváme se ztraceným vejcem, ozdobenou opečenou slaninou a kousky celého chřestu.

Doporučení:
Samozřejmě slaninu a ztracené vejce můžeme vynechat, nebo do polévky můžeme přidat osminky vajíček uvařených natvrdo.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist