Pečené tuňákové rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pečené tuňákové rizoto

Suroviny

Porce: 4 + –
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužek
  • olivový olej 2 lžíce
  • rýže 500 g
  • konzervovaná rajčata 1 plechovka
  • cuketa 1 ks
  • (185 g) tuňák 1 plechovka
  • voda 375 ml
  • sůl na dochucení 1 ks
  • parmazán na posypání 1 ks

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme najemno a česnek na plátky.

Připravíme si pánev, ke které máme poklici, nebo větší mělký hrnec s poklicí, který lze použít v troubě. Na olivovém oleji krátce osmahneme nakrájené plátky česneku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a společně restujeme asi 1 minutu.

Přidáme konzervu rajčat, která pokrájíme napůl. K nim vložíme očištěnou, na plátky pokrájenou cuketu a konzervu tuňáka a zalijeme 375 ml vody. Vše společně zamícháme, uvedeme do varu a zakryjeme poklicí.

Hrnec dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Pečeme 30 minut, během této doby jídlo nepodléváme ani nemícháme.
Po 30 minutách vyjmeme z trouby, můžeme podle chuti dosolit a posypat čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist