Exotické dýňové rizoto

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Exotické dýňové rizoto

Suroviny

Porce: 5 + –
  • rýže 250 g
  • kuřecí maso 400 g
  • trocha hladká mouka 1 ks
  • sůl 1 špetka
  • dle chuti pepř 1 ks
  • dýně hokaido 200 g
  • slunečnicová semínka 3 lžíce
  • rozinky 1 hrst
  • karí 1 lžička
  • olej na smažení 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži uvaříme doměkka. Necháme v teple přikrytou dojít.
Kuřecí maso opláchneme, očistíme a nakrájíme na menší kousky.
Pokrájené maso na prkénku zaprášíme hladkou moukou, osolíme a opepříme.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm dozlatova opečeme. Pak maso vyjmeme a uschováme v teple.
Mezitím připravíme dýni, kterou zbavíme slupky, a dužinu pokrájíme na kostičky.
Kostky dýně opečeme na masovém výpeku v pánvi společně se semínky ze slunečnice a rozinkami.
Směs osolíme, přidáme lžičku karí a ještě dochutíme podle potřeby mletým pepřem. Do takto ochucené směsi vmícháme rýži a na závěr i opečené maso. Podáváme se sklenicí bílého vína.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist