Dýňové rizoto s kozím sýrem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Dýňové rizoto s kozím sýrem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Dýně Hokkaido 1 kg
  • Česnek 4 stroužek
  • Sůl dle chuti 1 špetka
  • Pepř dle chuti 1 špetka
  • Olivový olej dle potřeby 1 lžíce
  • Cibule 1 ks
  • Kulatozrnná rýže 350 g
  • Suché bílé víno 250 ml
  • Kuřecí vývar 1.5 l
  • Kozí sýr 8 kostka
  • Hladkolistá petrželka 1 hrst

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Dýni nakrájejte na měsíčky, semínka vydlabejte a spolu s neoloupanými stroužky česneku je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Osolte a opepřete a zastříkněte olejem. Dejte péct na 30 minut, aby dýně změkla a česnek zkaramelizoval.

Vyndejte z trouby, nechte zchladnout a dýni nakrájejte na kostičky. Polovinu z nich dejte do mixéru, vymáčkněte do něj i stroužky česneku a rozmixujte dohladka.

Ve větším silnostěnném hrnci rozpalte 2 lžičky oleje, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Pak přidejte rýži, promíchejte a za stálého míchání 3 minuty opékejte. Vlijte víno, vařte asi 5 minut nebo dokud se tekutina nevsákne. Pak po částech přilévejte vývar – každou další část přidejte, až když se předchozí vstřebá. Zároveň dbejte, aby rýže byla tak akorát potopená a nikdy se vám nepřipálila ke dnu.

Nakonec do měkké rýže vmíchejte dýňovočesnekové pyré a opatrně i kostičky dýně. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s kousky kozího sýru, ozdobené petrželkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist