Pečené Portobello žampiony
Kategorie: Pokrmy
Autor: andrea

Suroviny
- Portobello - steakový žampión 4 ks
- Žlutá paprika 1 ks
- Červená paprika 1 ks
- Malá cuketa 1 ks
- Cibule 1 ks
- Tymián sekaný 1 lžíce
- Majonéza 3 lžíce
- Ementál 4 plátek
- Olivový olej 3 lžíce
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Vegetariáni
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Večeře
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Žampión oloupeme, ochutíme soli, pepřem a lehce zakápneme olejem. Dáme na pečící papír. Zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a orestujeme na oleji, ochutíme soli, pepřem, tymiánem a majonézou.
Touto směsí naplníme žampióny, na jednotlivou porci rozložíme sýr a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 10 minut.
TIP: Tento gratinovaný žampión se hodí jako příloha k jakékoli úpravě steaku. Náplň můžete použít i k plnění kuřecích závitků, jiných druhů zeleniny apod. Velice příjemná je tato zeleninová směs v kombinaci s jakoukoliv vařenou těstovinou.
Touto směsí naplníme žampióny, na jednotlivou porci rozložíme sýr a dáme zapéct do vyhřáté trouby na 200 °C cca 10 minut.
TIP: Tento gratinovaný žampión se hodí jako příloha k jakékoli úpravě steaku. Náplň můžete použít i k plnění kuřecích závitků, jiných druhů zeleniny apod. Velice příjemná je tato zeleninová směs v kombinaci s jakoukoliv vařenou těstovinou.
Podobné recepty
- » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 162x) - » Marinované srnčie stehno pomaly pečené v celku
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 115x) - » Zapečené smetanové brambory s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.51 - hlasovalo 61x) - » Cikánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 44x) - » Zapečené vepřové na šlehačce s bramborami
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 56x) - » Štěpánská hovězí pečeně
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 39x) - » Zapečené strouhané brambory
(Hodnocení: 1.48 - hlasovalo 23x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307963) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232220) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy