Cuketové smaženky

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Cuketové smaženky

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Těstíčko: mouku a sůl nasypte doprostřed mísy, přidejte olej a potom pomalu přilévejte asi 130–150 ml vody za současného promíchávání. Nechte 15 minut odpočívat.

2
Mezitím nakrájejte cukety na tenké kousky (asi 8 cm dlouhé). Dejte je na cedník a nad talířem je důkladně posypte mořskou solí. Nechte je odpočívat, jen je občas protřeste.

3
V malé misce smíchejte chilli omáčku, ocet a kopr nebo mátu.

4
V hluboké pánvi rozehřejte slunečnicový olej asi na 180 °C. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a ten vmíchejte do těstíčka. Kousky cuket oklepejte a osušte kuchyňskou utěrkou a potom je opatrně obalte v těstíčku v několika dávkách. Smažte asi 2–3 minuty, dochuťte a podávejte horké s omáčkou na namáčení

Poznámka:

Vyzkoušejte cuketové smaženky s chilli omáčkou. Ideální chuťovka na vaší párty, ale věřte, že jsou tak dobré, že si je budete připravovat i ve všední dny,
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist