Jehněčí špízy suvlaki

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Jehněčí kýta, pokrájená na kostičky 1.5 kg
  • Olivový olej 100 ml
  • Červené víno 100 ml
  • Sušené oregano 2 lžička
  • Citron (na kůru i šťávu) 2 ks
  • Pepř dle chuti 3 špetka
  • Sůl dle chuti 3 špetka
  • Bílý jogurt k podávání 1 kelímek
  • Čerstvé oregano 2 snítka
  • Klínky citronu 4 ks

Doba přípravy: 22 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Grilování

Zařazení: Večeře

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10-12 minut grilujte. Podávejte s jogurtem posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist