Gnocchi s ricottovou omáčkou a šalvějovou strouhankou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Gnocchi s ricottovou omáčkou a šalvějovou strouhankou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • bramborových gnocchi bez náplně 700 g
  • omáčky Dolmio Bolognese 500 g
  • ricotty 1 kelímek
  • sůl 1 lžička
  • citrónová kůra 1 lžička
  • toasty 2 ks
  • šalvějový lístek 20 ks
  • olivový olej 8 lžíce
  • strouhanka 1 hrst
  • strouhaný parmezan 1 hrst

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dáme do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu, usekáme na jemno (mixujeme 30 sekund až 1 minutu)
2. Na pánvi rozehřejeme 8 lžic olivového oleje a opražíme na něm strouhanku rozsekanou se šalvějí, jakmile směs zezlátne, sundáme ji ze zdroje tepla, přesypte do misky a smícháme se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry
3. Gnocchi vsypte do vroucí vody a na mírné teplotě vaříme asi 3 minuty než vyplavou napovrch, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
4. Omáčku Dolmio prohřejeme v hrnci spolu s ricottou
5. Do hlubokých talířů rozdělíme omáčku, přidáme scezené gnocchi a každou porci hojně posypeme šalvějovou strouhankou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist