Köttbullar se smetanovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Köttbullar se smetanovou omáčkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Na masové kuličky
  • mleté vepřové maso 400 g
  • mleté telecí maso 200 g
  • strouhanka 4 lžíce
  • houska 1 ks
  • vejce 1 ks
  • cibule 1 ks
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • Na omáčku
  • masový vývar 400 ml
  • smetana 200 ml
  • instantní jíška 1 lžíce
  • Ovocný dip
  • brusinková marmeláda 300 g
  • brusinková šťáva 100 ml
  • citrónová šťáva 1 lžíce

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Švédsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Mleté vepřové maso smícháme s mletým telecím masem, přidáme vymačkanou ve vlažné vodě namočenou housku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, strouhanku, dostatečně okořeníme solí i pepřem a vše dobře promícháme
2. Pak z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) asi 15 minut
3. Na smetanovou omáčku mezitím vlijeme do hrnce masový vývar, který necháme do poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, vmícháme jíšku a necháme přejít varem
4. Na brusinkový dip smícháme brusinkovou marmeládu s brusinkovou šťávou a ochutíme trochou citronové šťávy
5. Köttbullar podáváme se smetanovou omáčkou a brusinkovým dipem a jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky pečené v troubě.

Doporučení:
Omáčku můžeme obohatit o plátky žampionů nebo jiných tvrdých hub, které zprudka orestujeme na troše másla, osolíme a nakonec zamícháme do omáčky.

Poznámka:

Švédská specialita, masové kuličky upečené v troubě, servírované přelité smetanovou omáčkou spolu s ovocným dipem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist