Čínská směs s líhou klubčitou
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- líhy kloubčité 500 g
- mladé zelené fazolky 250 g
- červené papriky 2 ks
- vejce 2 ks
- zázvorový kořen 1 ks
- pórek 1 ks
- bílé víno 1 dl
- sojová omáčka 1 lžička
- česnek 2 stroužek
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Čína
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Z 2 vajec, 2 lžic solamylu, 1 dcl bílého vína, 1 lžičky strouhaného zázvoru, drceného česneku si připravíme marinádu, důkladně ji promícháme
2. Do marinády naložíme povařené houby a necháme v lednici alespoň 12 hodin marinovat
3. Druhý den na pánvi prudce houby orestujeme, dáme stranou
4. Čerstvé fazolky pokrájíme na 5 cm kousky a povaříme ve slané vodě do měkka, slijeme, necháme okapat
5. Pokrájíme cibuli, papriku a na pánvi podusíme do měkka, přidáme povařené fazolky, opečené houby, směs promícháme a dochutíme pepřem, solí, sojovou omáčkou, případně strouhaným zázvorem
6. Takto připravené houby servírujeme nejlépe s rýží.
Doporučení:
Líhy klubčité si v kuchyni cením, její plodnice vytvářejí až 2 kg velké trsy, houba má příjemnou chuť už za syrova, její plodnice jsou tuhé, pružné, masité, mladé plodnice jsou vhodné na zavaření, nebo do směsí, větší plodnice jsou skvělé pokrájené na plátky jako falešná dršťková polévka, nebo se hodí do masové směsi. Plodnice odkrajuji zhruba 2-3 cm pod kloboukem, třeně jsou pak příliš tuhé, u starších a dospělých plodnic odkrajuji jen klobouky.
2. Do marinády naložíme povařené houby a necháme v lednici alespoň 12 hodin marinovat
3. Druhý den na pánvi prudce houby orestujeme, dáme stranou
4. Čerstvé fazolky pokrájíme na 5 cm kousky a povaříme ve slané vodě do měkka, slijeme, necháme okapat
5. Pokrájíme cibuli, papriku a na pánvi podusíme do měkka, přidáme povařené fazolky, opečené houby, směs promícháme a dochutíme pepřem, solí, sojovou omáčkou, případně strouhaným zázvorem
6. Takto připravené houby servírujeme nejlépe s rýží.
Doporučení:
Líhy klubčité si v kuchyni cením, její plodnice vytvářejí až 2 kg velké trsy, houba má příjemnou chuť už za syrova, její plodnice jsou tuhé, pružné, masité, mladé plodnice jsou vhodné na zavaření, nebo do směsí, větší plodnice jsou skvělé pokrájené na plátky jako falešná dršťková polévka, nebo se hodí do masové směsi. Plodnice odkrajuji zhruba 2-3 cm pod kloboukem, třeně jsou pak příliš tuhé, u starších a dospělých plodnic odkrajuji jen klobouky.
Podobné recepty
- » Čínská směs z kuřecího masa
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Čínská zeleninová směs s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Čínská cuketová směs
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Čínská rybí polévka Ra-sant
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Sladkokyselá čínská polévka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Debrecínská gulášová polévka s houbami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Čínská pečená rýže
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015780) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308600) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237356) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232324) - » Couračka
(Navštívilo: 150781) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131058) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113672)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy