Čínská směs s líhou klubčitou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Čínská směs s líhou klubčitou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Z 2 vajec, 2 lžic solamylu, 1 dcl bílého vína, 1 lžičky strouhaného zázvoru, drceného česneku si připravíme marinádu, důkladně ji promícháme
2. Do marinády naložíme povařené houby a necháme v lednici alespoň 12 hodin marinovat
3. Druhý den na pánvi prudce houby orestujeme, dáme stranou
4. Čerstvé fazolky pokrájíme na 5 cm kousky a povaříme ve slané vodě do měkka, slijeme, necháme okapat
5. Pokrájíme cibuli, papriku a na pánvi podusíme do měkka, přidáme povařené fazolky, opečené houby, směs promícháme a dochutíme pepřem, solí, sojovou omáčkou, případně strouhaným zázvorem
6. Takto připravené houby servírujeme nejlépe s rýží.

Doporučení:
Líhy klubčité si v kuchyni cením, její plodnice vytvářejí až 2 kg velké trsy, houba má příjemnou chuť už za syrova, její plodnice jsou tuhé, pružné, masité, mladé plodnice jsou vhodné na zavaření, nebo do směsí, větší plodnice jsou skvělé pokrájené na plátky jako falešná dršťková polévka, nebo se hodí do masové směsi. Plodnice odkrajuji zhruba 2-3 cm pod kloboukem, třeně jsou pak příliš tuhé, u starších a dospělých plodnic odkrajuji jen klobouky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist