ŠPAGETY S PEČENÝMI LÍSTKY ŠALVĚJE, CHERRY VÍNEM, KACHNÍMI JÁTRY A SÝREM CHEBRIS

Kategorie: Pokrmy

Autor:

ŠPAGETY S PEČENÝMI LÍSTKY ŠALVĚJE, CHERRY VÍNEM, KACHNÍMI JÁTRY A SÝREM CHEBRIS

Suroviny

Porce: 4 + –
  • špagety 350 g
  • sůl 1 lžička
  • olivový olej 3 kapka
  • Suroviny na omáčku s pečenými kachními játry 0 ks
  • kachní játra
  • šalvějové lístky 10 ks
  • zeleninový vývar 3 dl
  • cherry dezertní víno 1 dl
  • máslo 100 g
  • tvrdý kozí sýr Chebris 60 g
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • olivový olej 1 lžička
  • rukola 1 hrst

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Špagety vaříme v osolené vodě cca 8 minut. Scedíme, lehce zakápneme olivovým olejem a promícháme.

Na olivovém oleji orestujeme šalvěj a přidáme kousky kachních jater. Ochutíme solí, pepřem a zastříkneme dezertním vínem. Necháme odvařit a zalijeme vývarem, svaříme na polovinu a po kouscích vložíme nakrájené studené máslo. Vymícháme krémovou konzistenci a dosolíme a opepříme.

Do pánve vložíme vařené špagety a promícháme s omáčkou.

Na talíři jednotlivé porce posypeme čerstvě strouhaným sýrem Chebris a dozdobíme lístky čerstvé rukoly, dle chuti osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist