Tagliolini alla pescatora

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Tagliolini alla pescatora

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Olivový olej 1 sklenice
  • Česnek, oloupaný 3 stroužek
  • Mrkev 1 ks
  • Mušle 400 g
  • Bílé víno 1 sklenice
  • Humr, uvařený 500 g
  • Třešňová rajčata 1 hrst
  • Petrželka 1 hrst
  • Těstoviny 400 g
  • Sůl 4 špetka
  • Pepř 3 špetka
  • Cukr 1 špetka
  • Koňak 1.2 sklenice
  • K podávání
  • Salátové listy 4 hrst
  • Černé olivy 2 hrst

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm jemně nasekaný česnek. Vsypte nastrouhanou mrkev, promíchejte, přisypte mušle, pánev přikryjte a na mírnějším plameni nechte všechno tři až čtyři minuty povařit. Do velkého hrnce dejte mezitím vařit vodu na těstoviny.

Až se mušle otevřou, vlijte bílé víno, přidejte očištěného humra i překrájená rajčata. Osolte a opepřete, posypte částí petrželky a vyrovnejte chuť špetkou cukru. Nechte minutu dvě prohřát – a v této chvíli dejte vařit těstoviny.

Do směsi v pánvi přilijte koňak a nechte minutu dvě odvářet; za tu dobu už by měly být čerstvé těstoviny uvařené. Máte-li suché těstoviny, řiďte se návodem na obalu a dejte je vařit o pár minut dříve.

Těstoviny slijte a vsypte do pánve. Dobře promíchejte, posypte zbylou petrželkou a podávejte na listech salátu. Doplňte olivami.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist