Žemlovka

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Žemlovka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • rohlík starší 15 ks
  • mléko 1 l
  • pudink mandlový 1 ks
  • cukr krupice 1 lžíce
  • jablka 1 ks
  • banány 1 ks
  • kompot meruňkový 1 ks
  • cukr vanilkový 1 ks
  • kousek máslo 1 ks
  • skořice 1 špetka

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rohlíky nebo housky natrháme či nakrájíme a namáčíme je v 1/2 l mléka. Ze zbylého mléka uvaříme madlový pudink a připravíme si ovoce.
Do zapékací mísy vymazené máslem po dně rozložíme kousky housky nasáknuté mlé­kem. Tuto vrstvu zalijeme půlkou uvařeného pudinku a na něj rozložíme půlku připraveného ovoce (nastrouhané jablko‚ na kolečka nakrájený banán a meruňky).
Trochu pocukrujeme vanilkovým cu­krem a posypeme špet­kou mleté skořice. Postup opakujeme. Opět vrstvíme housky‚ pudink a ovoce. Poslední vrstvou budou v mléce namočené kousky housek.
Ty pokapeme trochou rozpuštěného másla a nádobu vložíme do trouby a pečeme, dokud se na povrchu nevytvoří krásně zlatavá vrstva.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist