Bramboráky s bylinkovým krémem
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek
Suroviny
- brambory 500 g
- vejce 5 ks
- olej 2 lžíce
- mouky 80 g
- jarní cibulka 8 ks
- olej 4 lžíce
- petrželka 1 svazek
- netučný tvaroh 150 g
- brynza 100 g
- smetana 100 ml
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Brambory oloupeme a omyjeme, rozčtvrtíme a rozmixujeme spolu s citronovou šťávou, 125 ml vody a 1 lžičkou soli. S vejci, olejem a moukou připravíme řídké těsto.
Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.
Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.
Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.
Jarní cibulky oloupeme, zelenou část odložíme. Cibulky pokrájíme na kolečka a v pánvi osmahneme na oleji. Následně vyjmeme a rozdělíme na čtyři části. Do pánve na rozpálený olej nalijeme 1/4 těsta a posypeme částí smažené cibulky. Z obou stran opečeme. Hotový bramborák vyjmeme a udržujeme v teple. Ze zbylého těsta a cibule usmažíme další tři bramboráky.
Bylinkový krém: Pažitku a zelenou část cibulek nakrájíme na kolečka, smícháme s tvarohem, brynzou, solí a pepřem. Přidáme ušlehanou smetanu.
Bramboráky naplníme bylinkovým krémem a rozdělíme na talíře. Ozdobíme pažitkou nebo natí cibulky.
Podobné recepty
- » Bramboráky z trouby
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 469x) - » "Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Cuketové bramboráky
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Bramboráky se starého chleba
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Bramboráky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 7x) - » Bramboráky s kotletkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bramboráky z hub
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1022066) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 341159) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 243203) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 239116) - » Couračka
(Navštívilo: 151040) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 136992) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 114902)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 25.09.2025 23:53
Adams34
Webové stránky https://casinoceske.net/ jsou praktickým online zdrojem, který... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
-
Zajímavé články a tipy
