"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
Kategorie: Pokrmy
Autor: sarysek

Suroviny
- Patizony - oloupaný, vydlabaný 500 g
- Česnek 3 ks
- Anglická slanina 80 g
- Vejce 2 ks
- Sůl 1 ks
- Pepř mletý 1 ks
- Majoránka 1 ks
- Hladká mouka dle hustoty těstíčka 1 ks
- Olej na smažení 1 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 2
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Očištěný patizon nastrouháme. Můžeme strouhat na jemném i hrubém struhadle, ale nejlepší je nastrouhat půl na půl. K patizonu přidáme jemně pokrájenou uzeninu, nastrouhaný česnek, vejce, sůl, pepř a bylinky dle chuti. Vše dobře promícháme a pak směs zahustíme trochou mouky (lze použít i strouhanku) dle potřeby. Těstíčko nabíráme lžící a klademe na rozpálenou pánev z trochou oleje. Lžící hromádky trochu zploštíme a smažíme z obou stran dozlatova. Odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk.
Poznámka:
Podáváme jako hlavní chod nebo jako přílohu.Pokud nepřidáme uzeninu, můžeme použít jako bezmasý pokrm.
Podobné recepty
- » Bramboráky z trouby
(Hodnocení: 1.52 - hlasovalo 468x) - » Cuketové bramboráky
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Bramboráky se starého chleba
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Bramboráky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 7x) - » Bramboráky s kotletkou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Bramboráky z hub
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Bramboráky se slaninou
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015546) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307273) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237309) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232058) - » Couračka
(Navštívilo: 150772) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 130983) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113644)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy