Italské rizoto s pancettou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do kastrolu se silnými stěnami vložíme máslo a olivový olej. Necháme jej rozpálit. Osmahneme na něm najemno pokrájenou cibuli a pancettu. Přisypeme rýži a tu taktéž osmahneme a promíchame tak, aby se stejnoměrně osmahla a obalila. Přilijeme víno a za stálého míchání necháme odpařit alkohol. Podlijeme naběračkou vývaru a opět vše provaříme, aby rýže vývar nasála a nabobtnala. Vaříme cca 10 minut. Po této době ochutnáme. Rýže by měla být na skus - vláčná, ale pevná.

Podle potřeby budeme přilévat vývar. Jen takové množství, které dokáže rýže absorbovat. Dochutíme solí a pepřem, trochou olivového oleje a lžící másla. Přistrouháme parmazán. Vše promícháme. Rizoto by mělo být vláčné a krémové.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist