Italské rizoto se šunkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Italské rizoto se šunkou

Suroviny

  • Kulatozrnná rýže 400 g
  • Šunka 200 g
  • Cibule 1 ks
  • Smetanový sýr 150 g
  • Máslo 1 lžíce
  • Olej 2 lžíce
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Bílé víno 200 ml
  • Strouhaný parmazán 80 g
  • Zelená petrželka nasekaná 1 hrst
  • Sůl 1 špetka

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli očistíme a nakrájíme najemno Zpěníme na oleji. Přidáme rýži a šunku, kterou nakrájíme na nudličky. Krátce osmahneme. Zalijeme vínem a mícháme, dokud se víno neodpaří. Pak přidáme polovinu vývaru, osolíme a za častého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne. Podle potřeby doléváme vývar. Pokud dojde, doléváme horkou vodu. Máslo rozpustíme, přidáme k němu trochu vývaru a rozdrobený smetanový sýr. Za stálého míchání vaříme do rozpuštění sýra. Sýrovou omáčku vlijeme do hrnce s uvařenou měkkou rýží, přidáme posekanou zelenou petrželku a důkladně promícháme. Podle chuti dosolíme. Na talíři posypeme parmazánem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist