Ghí - přepuštěné máslo

Kategorie: Ostatní

Autor:

Ghí - přepuštěné máslo

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Čad

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo dejte do hrnce se zesíleným dnem. Po dobu nejméně 30 minut zahřívejte na mírném plameni, aby se odpařovala voda. Tvořící se pěnu a sraženinu průběžně lžící odstraňujte do připravené nádobky. Pokud použijete průmyslové máslo nebo máslo z období, kdy se organismus krávy čistí, tak ji raději vyhoďte. V momentě kdy se máslo stává průzračným a sraženina u dna začíná zlátnout, tak je hotovo. Nakonec přecedíme přes kovový cedník. Pokud není hustý, tak do něj vložte ještě kousek řídké gázy. Ghí používáme stejně jako máslo, navíc lze na něm bez přepalování smažit. Výhodou je, že se nemusí skladovat v chladničce. Ajurvéda používá dobře přečištěné máslo k léčení.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist