Smažený sýr na přepuštěném másle s pečeným bramborem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plátky goudy obalte nejprve vždy v hrubé mouce, pak protáhněte vejcem a nakonec obalte ve směsi strouhanky a hrubé mouky. Směs strouhanky a hrubé mouky zabrání, aby sýr vytekl a zároveň nebudete mít na sýru strouhanky moc a nemusíte jej obalovat opakovaně. Obalené plátky pak smažte ve vyšší vrstvě přepuštěného másla. Podávejte s opečeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Jak udělat přepuštěné máslo:

Krok 1: Kostku másla až dvě dejte do rendlíku, ideálně silnostěnného, plamen nechte velmi slabý a máslo zahřívejte.

Krok 2: Nechte odpařit nadbytečnou vodu, pěnu sbírejte, dokud nezůstane v rendlíku pouze čistý mléčný tuk, zlatavě průzračná kapalina. Dávejte pozor, abyste máslo nepřipálili. Pěnu můžete použít k maštění šišek s mákem, taštiček, nebo do buchet.

Krok 3: Přelijte přes gázu do čisté suché skleničky a nechte zchladnout.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist