Pečené mrkvičky s pomazánkou

Kategorie: Ostatní

Autor:

Pečené mrkvičky s pomazánkou

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Křehké těsto 1 balení
  • Žlutá a červená potravinářská barva 1 ks
  • Vejce, uvařené natvrdo 5 ks
  • Máslo, změklé 2 lžíce
  • Lučina 1 lžíce
  • Plnotučná hořčice a sůl podle chuti 1 lžička
  • Pažitka nasekaná 2 lžíce
  • Kopr 1 svazek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Troubu předehřejte na 200°C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8-10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,,provázku´´ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,,provázky´´ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce ( tam jej dobře přitlačte ) směrem nahoru.

2. Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste získali oranžový nátěr. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.

3. Pečte 6-8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazánkou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkové natě.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist