Gervais nebo v ČR známé pod obchodní značkou Lučina patří mezi tvarohové krémové sýry jemné chuti, které se vyrábějí prokysáním sýřeniny pasterizovaného kravského mléka - termizací.
Termizace je zpracování při teplotách mezi 50 - 75°C .
Žervé je měkký, čerstvý, nezrající sýr, který má bílou barvu. Na trhu je dodání bez příchutí nebo i s mnoha příchutěmi (bylinková, s česnekem, paprikou,....)
Žervé obsahuje velké množství kvalitních bílkovin
Žervé můžete konzumovat naslano i nasladko.
Termizace je zpracování při teplotách mezi 50 - 75°C .
Žervé je měkký, čerstvý, nezrající sýr, který má bílou barvu. Na trhu je dodání bez příchutí nebo i s mnoha příchutěmi (bylinková, s česnekem, paprikou,....)
Žervé obsahuje velké množství kvalitních bílkovin
Žervé můžete konzumovat naslano i nasladko.