Pečený vánoční čaj

Kategorie: Nápoje

Autor:

Pečený vánoční čaj

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do pečeného čaje použijeme podle chuti hrušky, jablka, pomeranče, rybíz, švestky, mandarinky, jahody, maliny nebo borůvky. Ovoce může být mražené i čerstvé. Ovoce nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat.

Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce a cukr, přidáme rum (nemusí být), citron nakrájený na kousky, mletou skořici a hřebíček. Vše důkladně promícháme.

Ovocnou směs vložíme do hlubšího pekáče a dáme péct asi na 45 minut do trouby vyhřáté na 220 °C. Délka pečení záleží na typu trouby. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Během pečení občas promícháme.

Po upečení ještě horký pečený čaj plníme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.

Pečený vánoční čaj si uvaříme v zimních měsících pro chuť a na zahřátí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist