Speciální pečený čaj

Kategorie: Nápoje

Autor:

Speciální pečený čaj

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ovoce podle chuti oloupeme a nakrájíme na kousky. Jablka a hrušky nemusíme loupat. Citron dobře očistíme a také nakrájíme na kousky.

Ve větší misce smícháme nakrájené ovoce, cukr, citron, mletou skořici, hřebíček a vše důkladně promícháme.

Ovocnou směs dáme asi na 45 minut péct v hlubším pekáči do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečeme tak dlouho, aby ovoce pustilo šťávu. Čas pečení je pouze orientační, protože každý má jinou troubu. Během pečení směs občas promícháme.

Po upečení ještě horkou směs vložíme do skleniček, které zavíčkujeme a otočíme na 5 minut vzhůru nohama.

Speciální pečený čaj připravíme tak, že do hrnečku dáme 1 - 3 lžičky pečeného čaje a zalijeme horkou vodou. Ovocný čaj necháme vyluhovat a pijeme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist