Kde se dá prosím koupit bulkátko?
Domácí rybízové víno
Kategorie: Nápoje
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Rybíz 3 l
- Cukr krystal 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si 15 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.
Rybíz otrháme od zelených stonků a kuličky si naměříme tak, abychom měli 2 - 3 litry rybízu (lépe více). Ty vsypeme do demižonu.
Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.
Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.
Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.
Tento recept je sice jednoduchý, ale nemusíte si při něm lámat hlavu s přípravou ovocné šťávy, odkalováním, apod.
Rybíz otrháme od zelených stonků a kuličky si naměříme tak, abychom měli 2 - 3 litry rybízu (lépe více). Ty vsypeme do demižonu.
Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.
Rybíz zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.
Hotové domácí rybízové víno pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme.
Tento recept je sice jednoduchý, ale nemusíte si při něm lámat hlavu s přípravou ovocné šťávy, odkalováním, apod.
Diskuze
Podobné recepty
- » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Domácí rybízové víno
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Domácí svíčková na smetaně
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 166x) - » Domácí barbecue omáčka podle Gordona Ramseyho
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 39x) - » Domácí utopenci
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 113x) - » Domácí sekaná
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 70x) - » Domácí zavináče
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 65x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307978) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232231) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy