hrušky dušené v bílém víně

Kategorie: Moučníky

Autor:

hrušky dušené v bílém víně

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve připravíme pěnu. Čokoládu nastrouháme na hrubo. V hrnci přivedeme k varu smetanu, přidáme čokoládu, rozmícháme, necháme rozpustit a dáme do misky. Krém po vychladnutí uložíme do ledničky, nejlépe přes noc.
Hrušky omyjeme a osušíme. Pak je rozčrvrtíme, zbavíme jádřince a podélně nakrájíme na špalíčky. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr a kardamom, do vinné směsi vložíme hrušky a dusíme je asi 7-10 minut. Stáhneme z plotýnky a necháme marinovat.
Listové těsto rozválíme na tenoučký plát, posypeme ho moučkovým cukrem a rádýlkem vykrájíme úzké trojúhelníky o délce 10 cm. přehneme je přes půlkulatou formu (srnčí hřbet) obalenou pečicím papírem, položíme na plech a upečeme ve vyhřáté troubě při 180°C dozlatova. Necháme vychladnout.
Vychlazený čokoládový krém ochutíme rumem a vyšleháme do pěny. Hrušky scedíme. Na talířky ozdobně nastříkáme krém, přidáme hrušky a listové trojúhelníčky, ozdobíme bílou čokoládou.

Poznámka:

1 porce asi 4492 kJ/1072 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist