Plněná zapékaná jablka

Kategorie: Moučníky

Autor:

Plněná zapékaná jablka

Suroviny

Porce: 4 + –
  • jablka 4 ks
  • čokoláda 1 ks
  • lískový oříšek 8 ks
  • marmeláda 1 sklenice
  • rozinky 1 balíček
  • vanilkový pudink 1 ks
  • mléko 5 dl
  • krystalový cukr 2 lžíce
  • bílé vino 2 dl
  • máslo 1 lžíce

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Větši jablka oloupeme, od stopky vydlabeme jádřinec, ale nesmíme dole jablko otevřít.
Dovnitř jablka dáme marmeládu, rozinky dle chuti, lískový oříšek (1-2) a vršek ucpeme čtverečkem čokolády. Jablka dáme do zapékací misky, posypeme vanilkovým cukrem, přidáme máslo a zalijeme 2 dcl vina. Pečeme v troubě asi 8-12 minut při 200 stupňů. Mezi tím si uvaříme klasicky vanilkový pudink dle návodu. Ihned po upečení dáme jablka do kompotové misky, zalijeme pudinkem a přelijeme 2 lžícemi vypečené šťávy.

Poznámka:

Po vychladnuti můžeme ozdobit šlehačkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist