Bublanina z třeného těsta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bublanina z třeného těsta

Suroviny

Porce: 10 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Děti

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozdělíme žloutky od bílků a z bílku ušleháme tuhý sníh se špetkou soli. Do mísy dáme žloutky smícháme s cukrem a nejlépe nastrouhaným máslem popřípadě hodně měkkým, aby se dalo dobře smíchat se zbytkem surovin. Do mouky přisypeme půlku prášku na pečení a poté nasypeme do mísy. Pořádně promícháme, aby nebyli hrudky v těstě. Opatrně přimícháváme bílek, aby nám těsto správně v troubě vyběhlo. pokud máme nakládané ovoce tak jej slijeme a necháme pořádně okapat.
Pekáč nebo plech vyšší si vytřeme tukem nebo olejem a vysypeme strouhankou bublanina pak půjde lépe od plechu krájet a nebude na ní takový ten povrch z mouky ne všichni jej mají rádi. Na plech opatrně a rovnoměrně rozlijeme těsto a na něj pak kladem ovoce, ale nesmí být moc mokré jinak bublanina pořádně nevyběhne a bude nízká.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C a pečeme asi 30 minut. pokud si nejsme jistí zda je bublanina hotová do prostřed píchneme špejlí a pokud se těsto nelepí je bublanina hotová.

Poznámka:

Podáváme posypané moučkovým cukrem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist