Velikonoční kynutý kolář ala volské oko
Kategorie: Moučníky
Autor: Nominal

Suroviny
- mouky Nomix 300 g
- vody 170 g
- žloutek 1 ks
- cukru 65 g
- vanilkový cukr 1 ks
- droždí 15 g
- soli 2.5 g
- Maková náplň: Mletý mák, cukr, mléko, trocha zavařeniny nebo povidel, špetka skořice 1 ks
- Tvarohová náplň: měkkého tvarohu 250 g
- cukru 50 g
- vanilkový cukr 1 ks
- vejce 1 ks
- másla 30 g
- Citrónová kůra 1 špetka
- cereální kaše Nomina (rýžová) 2 lžíce
- Meruňkový kompot 1 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Bez lepku
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Snídaně
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejprve si připravíme náplně. Mletý mák svaříme s mlékem, přidáme trochu povidel nebo jiné zavařeniny a osladíme, popř. dochutíme skořicí.
Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech ingrediencí.
Meruňky necháme na sítku okapat.
Všechny ingredience na těsto najednou smícháme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 min. odpočinout a pak roztlačíme na vymazaném plechu. Potřeme celou plochu vrstvou makové náplně. Na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát z tvarohové náplně a to v oválném tvaru tak, aby náplň připomínala tvar usmaženého vejce. Do středu každého „bílku“ položíme ještě půlku zavařené meruňky, takže docílíme finálního vzhledu tzv. volského oka.
Necháme nakynout a následně pečeme při 170°C asi 25 minut (záleží na velikosti formy).
Tvarohovou náplň připravíme smícháním všech ingrediencí.
Meruňky necháme na sítku okapat.
Všechny ingredience na těsto najednou smícháme a dobře prohněteme. Těsto necháme asi 5 min. odpočinout a pak roztlačíme na vymazaném plechu. Potřeme celou plochu vrstvou makové náplně. Na několika místech pak vytvoříme další vrstvu, tentokrát z tvarohové náplně a to v oválném tvaru tak, aby náplň připomínala tvar usmaženého vejce. Do středu každého „bílku“ položíme ještě půlku zavařené meruňky, takže docílíme finálního vzhledu tzv. volského oka.
Necháme nakynout a následně pečeme při 170°C asi 25 minut (záleží na velikosti formy).
Podobné recepty
- » Jarní velikonoční nádivka
(Hodnocení: 2.11 - hlasovalo 9x) - » Velikonoční chlebíčky
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Velikonoční mazanec - 4 kusy
(Hodnocení: 2.72 - hlasovalo 11x) - » Plněná velikonoční kachna
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Velikonoční mazanec
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Velikonoční beránek
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Velikonoční perníčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy