Francouzské crème brulée

Kategorie: Moučníky

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Žloutky ruční metlou spojíme s cukrem a vanilkovým cukrem, pozor – nešleháme, pouze mícháme. Pak vmícháme vanilku (lusk podélně rozkrojíme a dřeň vyškrábneme nožem). Poté pomalu přiléváme smetanu. Směs dobře promícháme. Scedíme a plníme připravené misky.

Pečeme ve vodní lázni (misky vložíme do hrnce s horkou vodou a ten dáme do trouby) při 150 °C asi 1 hodinu, dokud se při poklepu nepřestane krém třást. Potom misky okamžitě vyjmeme z vody a necháme je v pokojové teplotě chladit, až pak je můžeme vložit do chladničky. Můžeme je péct i bez vodní lázně, a to při teplotě 95 °C celkem 1,5 hodiny.

Vychlazené crème brulée posypeme cukrem a malým plamenem nebo pod grilem v troubě vytvoříme karamelovou krustu.

Poznámka:

Do brulée můžeš před pečením přidat rozmixované ovoce (jahody, maliny, borůvky...).
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist